








190.2200STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

December 4, 1961 

G--- H--- S--- C---
XXX --- ---
--- ---, X, California 

Attention: Mr. R. M. P--- -- - XXXXXX 

Gentlemen: 

It has been called to my attention that I mistakenly classified one item in my letter to you 
of November 10, 1961. Under Item 14, I said stainless steel sinks fastened to wooden casework 
are materials.  We have consistently ruled that sinks of all types are fixtures and my statement in 
the letter to you was in error. Sinks are “fixtures”; however, counter tops also referred to under 
Item 14 are “materials.”   

In case you misunderstood my comments regarding transportation costs, I would like to 
point out that in stating transportation charges should be excluded in setting the market price of 
fixtures which you manufacture, I only was considering your costs of hauling the fixtures from 
your plant to the jobsite. Transportation charges for bringing the materials from which the 
fixture is manufactured to your plant may not be deducted. Also, where you purchase a 
completed fixture which you resell in a lump-sum construction contract, the transportation costs 
from plant to jobsite are not included under Ruling 11 in the measure of tax. The cost of the 
fixture to you is the measure of tax, but this does include freight charges connected with 
transporting the fixture from the manufacturer to your place of business.   

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

By ___________________ 
John H. Knowles 

JHK:o’b 

cc: --- --- - Auditing 


