
 
 
 
 

 

 

 
 

 
 
 

 

 
 

 
 

 

 
 

 
 

  

  
 

 
 

 

 
 
 

 
 

 

190.2400STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

       November 21, 1951 

Mr. L--- M. K---
Certified Public Accountant 
XXXX South --- Avenue 
--- --- XX, California 

Dear Mr. K---: 

This is in reply to your letter dated October 16, 1951, in which you ask how the sales tax should be 
handled on bids and subsequent sales invoices for the selling of window frames and window screens 
to contractors and subcontractors. 

For your convenience, we are enclosing a copy of Sales and Use Tax Ruling 11.  Pursuant to this 
ruling, contractors are the consumers of materials used by them in fulfilling construction contracts 
and the tax applies to the sale of such materials to the contractors; window frames and window 
screens being materials under this ruling. 

Sales and Use Tax Ruling 80, copy enclosed, provides that each retailer, in the manner herein 
required, must indicate separately in the prices for which tangible personal property is sold or 
offered for sale, the amounts included in such prices which represent reimbursement of the sales tax 
imposed on the retailer. 

Accordingly, every bid and sales invoice in question must show separately the amount of tax 
reimbursement which has been included in the total price.  It is assumed that your client is a vendor 
and does not also undertake to place or install the window frames and screens. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

RMH:ja 

cc: Wm. R. Thomson 
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