
 
 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
  

 

 
 
 

 

195.0180STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
(916) 445-6493 

March 21, 1956 

[L] 
XXX --- ---
--- --- XX, -- -- - XXXXX 

Attention: Mr. [N] 

Gentlemen: 

In your letter of March 12 you state that you purchase cardboard, furnishing it to a printer 
for printing, and then using it as a non-returnable container to which is stapled various food 
items in cellophane bags.  You state that the printing does not advertise your company and we 
assume it is simply the label of the commodities.  The printed cardboard is sold with the goods 
and is not returned to you. 

It appears from these facts which you set forth in your letter that the cardboard is a non-
returnable container so that the sale thereof to you is exempted from tax under Section 6364(a) of 
the Sales and Use Tax Law, further explained in Ruling 49, copy enclosed.  Thus, the tax does 
not apply either to the sale of the cardboard to you or to the printer’s charges as the printing is 
likewise exempt as a part of the non-returnable container.  

As the commodities sold in the containers are exempt food products, no portion of the 
gross receipts from such sales are taxable.  You may use a resale certificate in purchasing your 
cardboard and printing. Although you probably have prepared resale certificates for your other 
vendors, we are, nevertheless, enclosing herewith a copy of Ruling 68 setting forth the approved 
form of resale certificates.   

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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