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STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

October 24, 1950 

REDACTED TEXT 

Gentlemen: 

This is in answer to your letter of October 17 with respect to the application of the 
California sales and use tax to the amount of the federal excise tax on photographic 
apparatus, imposed by Section 3406 (a) (4) of the Internal Revenue Code.  

A review of Section 3406 (a) (4) of the Internal Revenue Code, and of the various 
tax services indicates that the federal excise tax on photographic apparatus is a 
manufacturer's excise tax, within the meaning of the second paragraph of Sales and Use 
Tax Ruling 57, referred to in your letter. Accordingly, the "gross receipts" or "sales 
price," as the case may be, subject to the sales or use tax, includes the amount of federal 
tax. In the example outlined in your letter the measure of the tax would be $750.00.  

Very truly yours,  

R. G. HAMLIN 
Associate Tax Counsel  
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