
 
 

 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

245.0380 
STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

November 8, 1950 

[X] 

Re: [X] 

Gentlemen: 

This is in answer to your recent inquiry concerning ways of computing deductions with 
respect to your sales of magazines and food products for sales tax purposes.   

As indicated by Section D of Sales and Use Tax Ruling 50, copy enclosed, a retailer who 
deals in newspapers or periodicals, as therein defined, as a sideline, may compute the amount of 
his receipts from the sales of such magazines and newspapers by adding 35 percent to the net 
amount charged him for the newspapers and magazines by the publishers or distributors thereof, 
for the purpose of filing returns. 

The application of the tax to sales of food products is governed by Sales and Use Tax 
Ruling 52. Section E thereof indicates an alternate method of computing the tax by operators of 
grocery stores. This method, however, is not applicable to sales of food products by retailers 
selling food products. We, therefore, suggest that you consult a member of the staff of our 
branch office with respect to the proper records to be kept to substantiate your claim of 
exemption with respect to sales of food products.   

Very truly yours, 

R. G. Hamlin 
Associate Tax Counsel  
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