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May 31, 1990 
 
 
 
 
Mrs. [B] 
Chief Executive Officer 
[B] 
XXXX --- --- #X 
--- ---, CA  XXXXX 
 
Dear Mrs. [B]: 
 

This is in response to your letter of May 9, 1990.  You have inquired as to whether sales 
tax applies to your sales of Calistoga Juice.  Calistoga Juice is a carbonated product, which 
contains natural fruit juices.   
 

Under Revenue and Taxation Code section 6359 and our Regulation 1602, “Food 
Products,” sales tax does not apply to retail sales of property classified as “food products”.  
However, the term “food products” does not include carbonated beverages.  Calistoga Juice is 
classified as a carbonated beverage, even though it is made with natural fruit juices.  Thus, your 
sales of Calistoga Juice are subject to tax.   
 

 
Very truly yours, 
 
 
 
Gary J. Jugum 
Assistant Chief Counsel 
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