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October 24, 1969 

R---’s P--- Service 
P.O. Box XXX 
--- ---, California  XXXXX SR -- XX XXXXXX 

Attention: Mr. M. E. “---” R---

Dear Mr. R---: 

This is in reply to your letter of September 6, 1969, wherein you asked our opinion as to 
whether or not the two booklets you enclosed qualify as exempt labels.   

The booklets involved are reprints of recipes in which the specific wine vinegar or cooking 
wines can be used.   

In our opinion the booklets do not constitute exempt labels but are rather a gift or premium. 
The proper application of tax to the sales of these items by you to the winery is set forth in 
Ruling 72, copy enclosed.   

We do not consider a recipe booklet as providing a method for application or use of the 
product within the meaning of annotation 1292.25.  In our opinion, such instructions are limited to 
such things as warnings, i.e., flammable mixture, and the proper use of the item i.e., apply only to 
wood products, surface must be cleaned with solvent before item is applied, mix two parts water 
with one part mixture. 

Very truly yours, 

Glenn L. Rigby 
Tax Counsel 

GLR:lt 
Enclosure 


