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April 4, 1950 
 
 
Dear Sir:  
 

This is in answer to your letter of March 29 with respect to the application of the 
California sales tax to sales of coupons by solicitors employed in this state by your 
clients, --- and --- California ---. 
 

For your information we are enclosing a pamphlet copy of the California Sales 
and Use Tax Law. As indicated by Section 6051 thereof, the sales tax is imposed upon 
the retailer, measured by the gross receipts of the retailer from the sale of tangible 
personal property at retail in this state. "Gross Receipts" are defined at Section 6012.  
 

As stated in our previous letter concerning this subject, it appears that the 
purchaser of photographs from your clients' studio is allowed a credit in the amount of 
the coupons purchased from the solicitor. If this is correct, it would appear that the 
amount for which the coupon is sold and for which a credit is given by your clients, 
represents a part of the gross receipts derived from the sale of the photographs, within the 
meaning of said Section 6012.  
 

We shall be pleased to discuss this matter with you at any time that you may be in 
Sacramento. If possible we suggest that you advise us several days in advance of your 
call. We also suggest that you bring several of the coupons sold by the solicitors, together 
with a copy of the contract with the solicitors.  
 
 
 

Very truly yours, 
 
 
 
R. G. Hamlin  
Associate Tax Counsel  
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