
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 

   

 

 

 
 

 

 
  

 

 
 
 

 
 

 

295.1800STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

January 23, 1950 

T--- W--- A--- O--- Company 

XX --- --- Street 

--- --- XX, California 


Attention: Mr. F--- R. B---    Account - - XXXX 

Gentlemen: 

This is in answer to your letter of January 16 with respect to the application of the State use 
tax to the amount charged by your vendor, The Y--- S--- P--- Company of California, to cover the 
cost of testing tubing which you purchased from it by the Y--- S--- and T--- Company at its plant in 
---, Ohio, prior to its shipment to you.   

The measure of the use tax is the sales price for which the tangible personal property is sold. 
Section 6011 of the Sales and Use Tax Law defines “sales price,” in part, to mean the total amount 
for which tangilbe personal property so sold without deduction for the cost of the property sold, the 
cost of materials used, labor or service cost, or any other expenses, and specifically includes “any 
services that are a part of the sale.”  It is our opinion that the testing of the tubing at the factory prior 
to its shipment to you is a service which is a part of the sale of the tubing.  Accordingly, we regard 
the charge for such testing service as a part of the sales price for which the property is sold and 
subject to the use tax.   

Very truly yours, 

R. G. Hamlin 
Associate Tax Counsel 

RGH:HB 

cc: Burnett Sheehan 


