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STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
1572 Chrome-Plating of used machinery rolls.  
 

September 26, 1950 

Gentlemen:  
 
This is in answer to your letter of September 20 with respect to the application of the 
State sales tax to charges for chrome plating machinery rolls which you furnish to the 
plater.  
 

Assuming that the machinery rolls are used rolls, plating of them is regarded as a 
repair or reconditioning operation. In general, the application of the tax to a repair or 
reconditioning of used or worn articles by plating is governed by the second paragraph of 
sales and Use Tax Ruling 26. Accordingly, the plater is regarded as the consumer of the 
materials used in the plating operation, if he does not make a separate charge for the 
materials furnished in connection with such repairs. Thus, the tax would apply to the 
sales price of the material to the plater, and not to the plater's charges to you.  
 

If the machinery rolls which are plated for you are new, the plating of such rolls is 
regarded as a step in the production, fabrication, or processing of the finished roll, within 
the meaning of Ruling 15, copy enclosed. In this case, as indicated by said ruling, the tax 
applies to the plater's charge.  
 
 
 

Very truly yours,  
 
 
 
R. G. HAMLIN  
Associate Tax Counsel  
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