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March 3, 1953 

Your letter of January 30  
 Account No.  7  

Gentlemen:  
 

You ask for advice as to the application of California sales tax to the following 
transaction: You are presently to be engaged in constructing a project of considerable 
proportions for the Bureau of Reclamation outside the state of California. Prior to moving 
on to the job you plan to purchase various tools, equipment and materials from California 
firms with the intention of carrying these items on your own trucks to the out-of-state job 
site.  
 

Our San Diego office has informed you that such purchases would be subject to 
the California sales tax. It is our opinion that the advice of our San Diego office was 
correct. Under Ruling 55, Section A-2-(b), copy enclosed, the sale of the tools and 
equipment to you, since sold and delivered in California, would be sales in this State and 
subject to tax regardless of your intention to transport the property outside of the State.  
 
 
 

Yours very truly  
 
 
 
E. H. Stetson  
Tax Counsel  

 
 
 
JHM: ja  
cc: San Diego - Tax Administrator  
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