
 
 
 190.0480  STATE OF CALIFORNIA 
 

 

STATE BOARD OF EQUALIZATION
 
 
 
 

May 9, 1969 
 
 
 
Dear Mr. --- 
 

This is in reply to your letter of April 25, 1969. You ask our opinion as to whether the 
publication --- --- qualifiers as an exempt periodical under section 6362 of the Revenue and 
Taxation Code.  
 

We understand that "---" will be published monthly and will be sold by you to Catholic 
churches. The churches will put copies of the publication in the pews for use by the 
congregation. No charge will be made for the use of the leaflet. The publication can be described 
as a monthly missal; that is, each issue contains prayers for the various daily services for a 
particular month. As its title indicates, the publication is intended for use during church services.  
 

Section 6362 of the Revenue and Taxation Code exempts from the tax the sale of any 
newspaper or periodical regularly issued at average intervals not exceeding three months.  
 

The term "periodical" as used in section 6362 is limited to those publications which 
appear at stated intervals, each issue of which contains news or information of general interest to 
the public, or to some particular organization or group of persons. Each issue must bear a 
relationship to prior or subsequent issues in respect to continuity of literary character or 
similarity of subject matter, and there must be some connection between the different issues of 
the series in the nature of the articles appearing in them. However, as indicated in our ruling SO, 
I copy enclosed, the term does not include programs.  
 

It is our opinion that "---" which is a listing of what is to be said or sung at mass and 
which appears to be intended for use only during church services, is a "program" and not a 
"periodical" and, accordingly, that its sale is subject to tax.  
 
 

Very truly yours,  
 

 
T. P. Putnam  
Tax Counsel  

 
Enclosure  
bc: San Diego - District Administrator  
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