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October 21, 1952 

Following receipt of your letter of October 6 the 
Board took under consideration your petition for redetermination 
of retail sales tax measured by receipts from sales of horses in 
this State. 

You indicate that you will agree with our 
determination provided the one sale in 1945 be considered as an 
occasional sale and eliminated from the measure of the 
determination. You have not heretofore presented this argument 
and, upon review of the file, we find that, although you made 
only one sale in California in 1945, you made nine sales outside 
of California in that year which are apparently retail sales, 
although our records do not indicate with certainty that this is 
the case. Our records also indicate that you made at least four 
sales in each calendar year since 1942 outside of California. We 
are unable to regard the one sale in California in 1945 as an 
exempt occasional sale. In our opinion a person is a retailer as 
defined in the Sales and Use Tax Law, regardless of where sales 
are made if the sales are sufficiently numerous to constitute 
him a retailer had they been made in California. Section 6015 
defining retailer does not limit the sales made which constitute 
a person a retailer to sales made in California.  Thus, a person 
who has the status as a retailer is, in our opinion, subject to 
the tax with respect to any retail sales made in California not 
otherwise exempt. Accordingly, unless your entire sales made in 
any location in any twelve-month period in which the 1945 
California sale was made amounted to two or less retail sales, 
we are unable to recommend the exclusion of this sale from the 
determination. 

Will you kindly advise us whether you still desire to 
be heard before the Board or, in view of this explanation, you 
will withdraw your request for a hearing. 

Very truly yours 

E. H. Stetson 

Tax Counsel 


