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1502 Homes-for-the-aged maintaining licensed nursing-beds and medical staff. 

December 2, 1963 

REDACTED TEXT 

Gentlemen: 

This is in response to your request for an opinion on whether drugs furnished by 
the REDACTED TEXT are exempt from tax.  You state that the home is a geriatric 
institution with 240 licensed nursing beds, and that it has a registered pharmacist who 
dispenses drugs to the residents of the home as prescribed by members of the medical 
staff. 

If a charge is made for the drugs dispensed by the registered pharmacist, the sales 
would be exempt from tax under the provision set forth in section A(1) of ruling 22, copy 
enclosed.  Furthermore, it appears that your institution qualifies as a “hospital,” and 
therefore that the drugs are tax exempt under the provision set forth in section A(3) of the 
ruling, regardless of whether a specific charge is made.  A recent amendment to the law 
provided that the term “hospital,” as used in the exemption, should have the meaning 
ascribed to the same term in section 1401 of the Health and Safety Code.  It is our 
opinion that the statutory definition found therein is broad enough to include a home for 
the aged which maintains licensed nursing beds and a regular medical staff.  See section 
G of the ruling. 

If we can be of any further assistance, please do not hesitate to contact us again. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

By_____________ 
Patricia McKinney 

PM:o’b 
cc: San Francisco – District Administrator 
Enc. 
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