
 
 
 

 
 
 
     

   
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
 
 

 

 
 
 

State of California 	 Board of Equalization 

M e m o r a n d u m 432.1100 

To:	 Mr. Morris Verna, Jr. Date: December 16, 1991 
San Francisco Audit 

From:	 Ronald L. Dick 
Senior Tax Counsel 

Subject: 	 Revenue and Taxation Code Section 6379.5 

This is in reply to your question regarding the language in section 6379.5 and Sales and 
Use Tax Regulation 1541.5, Printed Sales Messages, which requires in relevant part that printed 
sales messages be “mailed or delivered by the seller, the seller’s agent, or a mailing house, acting 
as the agent for the purchaser, through the United States Postal Service or by common carrier”.   

You ask whether there is any legislative intent to restrict the parties to using a mailing 
house that acts solely as the purchaser’s agent and not one that acts as the seller’s agent.  We do 
not believe so. If the mailing house acts as an agent of the seller, then the printed sales messages 
would be “mailed or delivered by the seller”.  We believe that the language is meant to allow the 
seller to deliver the printed sales messages to a mailing house hired by the purchaser without 
losing the exemption.   
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