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In your memoradum of December 2, you state that you are making an audit of the above 
account, and inquire whether or not the charges for packaging of taxable merchandise, such as 
soap and cosmetics, for clients to be given away by them as samples, are taxable.  You state that 
the merchandise and packaging material are furnished by taxpayer’s customers.  The second 
question asked refers to the same type of transaction, except the packaged merchandise consists 
of food products. 
 

It is our opinion that, pursuant to Section 6006 of the law, the packaging operation 
performed constitutes a sale.  Accordingly, it is our opinion that tax applies to the charges for 
such packaging where the contents, if sold at retail, would be taxable.  However, it is our further 
opinion that where the contents are exempt food products, charges for packaging samples thereof 
are not taxable.  
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