
 
 435.1660 STATE OF CALIFORNIA 
 

 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
 
 January 2, 1951 
 
 
 
 
Gentlemen: 
 
 This is in answer to your letter of December 20 with respect to the application of 
the State sales tax to your charge for manufacturing gloves from leather furnished to you 
by your customers.  
 
 As indicated by Sales and Use Tax Ruling 15, copy enclosed, the tax applies to 
charges for producing, fabricating, or processing tangible personal property for 
consumers who furnish, either directly or indirectly, the materials used. Accordingly, the 
tax will apply to your charge for manufacturing gloves for consumers who furnish the 
leather from which the gloves are produced.  
 
 From the information in your letter it appears that you do not tan the hides 
furnished to you by your customers but you do state that they do not pay the tax with 
respect to the charges for tanning the hide. For your information, it is our opinion that the 
tax does apply to charges for tanning a hide for a consumer of the leather, pursuant to 
Ruling 15, as the tanning of the hide is a step in the process or series of operations 
resulting in the creation or production of tangible personal property, within the meaning 
of the second paragraph of said ruling.  
 

Very truly yours,  
 
 
R. G. HAMLIN 
Associate Tax Counsel  
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