
 
 
 
STATE OF CALIFORNIA 
 

 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
 
 
        January 27, 1953 
 
--- --- --- 
--- --- --- 
--- --- --- 
 
Gentlemen: 
 

In answer to your letter of January 23, we advise that the sales tax app
from retail sales of fuel oil. 

 
The fact that you use the fuel oil to generate steam used in curin

which is resold is immaterial.  The sale of the fuel oil to you is a retail sale since the 
bought for some purpose other than resale, i.e., to generate steam. 

 
You state that the fuel oil is used interchangeably with natural ga

purpose and that no sales tax applies to the gas.  This may be for the reason that the 
to you through mains, lines, or pipes, thus rendering the sale of the gas to you ex
provisions of Section 6353 of the Sales and Use Tax Law.  For your convenient
section provides: 

 
 “There are exempted from the taxes imposed by this part
the gross receipts from the sales, furnishing, or service of and the
storage, use, or other consumption in this State of gas, electricity,
and water when delivered to consumers through mains, lines, or
pipes.” 
 
Unless the natural gas is delivered to you in this manner, we are no

basis for its exemption from the sales tax.   
 

Very truly yours, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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