
 
 
 

 
 

 
 

 

 

 

 

  
 
 

 

 

 

   
 

 
 
 

 

 

 550.1120STATE OF CALIFORNIA 
 

 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 

 

January 17, 1950 

Mr. A. L. P---

B---

California 


Dear Sir: 

In answer to your inquiry of January 12 you are advised that the State Sales and Use Tax Law does 
not exempt non-profit enterprises from its operation.  Accordingly, the organization or individual 
operating the Youth Center to be established in B---, California, will be required to hold a seller’s 
permit issued by this Board and to pay the State sales tax with respect to its sales of tangible 
personal property at retail.  The application of the tax to sales of meals, sandwiches, and other foods 
by restaurants, soda fountains, and similar establishments is governed by Sales and Use Tax 
Ruling 53, copy enclosed.  Ruling 52, copy enclosed, defines food products, for the purposes of the 
sales tax. 

We are also enclosing an application for a seller’s permit.  This application should be presented to 
our district office, 1747 Yuba Street, Redding or any other of our branch offices which are located 
at: 

506 Walnut Street, Mt. Shasta 

416 Pine Street, Red Bluff 

Suite 7, Knoch Annex, Susanville. 


A member of the staff of any of the foregoing offices will be pleased to advise you with respect to 
the computation of the tax and the filing of returns. 

Very truly yours, 

Robert H. Anderson 
Associate Tax Counsel 

RGH:HB 

cc: C. D. Roach 


