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From: Tax Counsel (EHS) 

Subject: This refers to your memo of November 19 and its enclosures. 

We do not believe that the change in Section 6359 requires that the tax be held to apply to the 
sale of food in bulk insulated containers, which are consumed by employees of an oil refinery.  
While it may be true that the oil refinery will furnish some facilities for consumption, this fact 
alone does not, in our opinion, bring the amendment to the statute into operation.  If we were to 
take this position whenever a retailer of food products, e.g., a grocery store, meat market, bakery, 
delicatessen, dairy, or other retailer, should sell food which is ultimately to be consumed with 
facilities provided by the purchaser, the tax would apply.  We do not think the intent was to go 
this far, nor are we required to go that far by the language used.  

We think that the facilities must be reasonably intended for use in consuming the food purchased 
as evidenced by proximity of the facilities to the place at which the food is sold, and by the terms 
of the agreement which in some manner shall obligate the food seller to sell food to someone 
other than the party actually furnishing the facilities.  It is hard to draw the line with definiteness, 
but the situation which you submit seems more like the straight bulk sale situation which is not 
considered changed by the amendment to the law.  

EHS:fb [lb] 


	550.1620

