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January 31, 1951 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of January 15 regarding the applica­
tion of Section 6368 of the Sales and Use Tax Law where a corrnnercial fishing 
boat operates a portion of the time outside the territorial waters of the State. 

Pursuant to Sales and Use Tax Ruling 51.5, adopted pursuant to Section 
6368, "The tax does not apply ••• if the principal use of the watercraft occurs 
outside the territorial waters of this State. The tax applies ••• if the princi­
pal use occurs within the territorial waters of this State." A copy of the 
ruling is enclosed. We think that "principal use" refers to the actual opera­
tions and, therefore, for the exemption to be applicable these operations must 
involve fishing outside the territorial waters of this State over fifty per­
cent of the time spent in total operations. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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