
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 

 

 

 

 600.0280STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 


   February 16, 1951 

E--- & G---
XXX --- ---
--- ---, California 

Attention: Mr. M. H. L---

Re: SZ -- XX XXXXXX 

Gentlemen: 
 

This is in answer to your letter of February 6 concerning the application of section 6368 of  
the Sales and Use Tax Law and Ruling 51.5 where a customer owns vessels which operate a portion  
of the time in such a manner as to meet the requirements for the exemption and a portion of the time 
in some other manner.    

 
The taxability of sales of property becoming a component part of watercraft depends upon  

the principal use to which the watercraft is put and not the particular use in which it is engaged at 
the time of the sale.  As stated in Ruling 51.5, “The tax does not apply with respect to watercraft or  
component parts thereof that make voyages both in interstate or foreign commerce and voyages that  
are exclusively in intrastate commerce provides the principal use of the watercraft is transportation 
for hire in interstate or foreign commerce.  The tax applies with respect to watercraft making 
voyages both in interstate or foreign commerce and voyages that are exclusively in intrastate 
commerce where the principal use of the watercraft is in  intrastate commerce.”   

 
Very truly yours, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 
 

 
EHS:ph 
 
cc: Burnett Sheehan 


