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Attent10T1; [ Account No.! 

Gentlemen: 

This is in answer to your letter of September 5 
requesting information as to whether certain listed items fall 
within the exemption from sales tax explained in Ruling 51.5 . 

As indicated in that ruling, the tax does not apply 
with respect to property becoming a component part of watercraft 
for use in commercial deep sea fishing operations outside the 
territorial waters of this State. You will note that property 
is regarded as becoming a component part of watercraft only if 
it is an integral part of the boat, affixed or attached in a 
substantial manner when in use. 

It does not appear to us that the various types of 
covers listed in your letter fall within this category. Rather, 
we believe these are items of consumable nature, not becoming a 
component part of the vessels. For example, it would appear that 
a searchlight cover must be removed from the searchlight before 
the searchlight is in use. Apparently these covers are for the 
purpose of protection of the Yarious articles when not in use. 

If we are in error in our assumption concerning the 
use of these covers, we shall ee very glad to have you explain 
to us the actual use made of the various articles listed. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

EHS:ph 
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