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February 13, 1968 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of January 30, 1968 
relative to liferafts coming within the exemption 
provided in Ruling 51.5 for watercraft. 

To qualify for an exemption, liferafts must be af­
fixed or attached to the structure of the water­
craft used while thus affixed or attached for navi­
gation or operation of the vessel. It is our opin­
ion that liferafts are analogous to lifeboats when 
so affixed and become an integral part of the ves­
sel qualifying for exempt status . 

If you have any further questions, please feel free 
to write. 

Very truly yours, 

T. P. Putnam 
Tax Counsel 

By Burt E. Banks 
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