Sale of paint to be applied to watercraft by painting
contractor, -I 600.0640

Sacramento
May 21, 1952

e (ESLSREP)

Anling 30 - Repainting & Refinishing
Ruling 91.95 = Watercraft

In answer to your memo of April 14, 1t is our
opinfon that the sale of raint to bs applia? to watarcraft
is exempt under Sectlon 6363 and Ruling 51.5 regardless
of the fact that the paint 1s applied by coniractors who,
under Ruling 30, would be reparded as consumzrs of the paint.

The law provides that the sale of proverty bescoming
a componant part of certain watercralt 1s cxempt and 1t does
not appear that we ecan read into thz exemption any qualifica-
ticon that the exenmption doss not apply with respect to vaint
sold to contractors who will applv the paint to the watarcraft.
The fact that a painting contractor could not exscute a so-called
watercraft ecertificate does not dzsprive tha transiaction of its
exempt status. While the certificate is adapted for use by the
operator of watercraft, 1t could readily be modified for uss
by a painting contractor by inserting the words "In painting
watercraft which will be used” after the word "enpaged" in
Line 1 of tha certificate. In the third line of the third
paragraph the word "watercraft" could be stricken out.
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