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In response to your October 31, 1989 memorandum to Legal, I have attached a copy of 

my letter to Mr. [P] responding to his questions.  In addition, your memo notes that [L] has 
allocated the local (Bradley-Burns) tax for the second quarter 1989 among the various counties, 
while you feel that the local tax should be allocated to Los Angeles, since all of the California 
sales orders are placed through [L]’s Los Angeles office, even though [L] ships its products from 
Virginia. 

 
[L] is allocating local tax correctly.  Even though there is local involvement in the sales 

by [L]’s Los Angeles office, where the shipments are made from an out-of-state location by 
common carrier, the applicable tax is the use tax, not the sales tax.  (Reg. 1620(a)(2)).  The Local 
Tax Unit requires SS account taxpayers who sell both at a California location and from an out-
of-state location, to allocate their out-of-state sales to the county to which they ship the 
merchandise.  (See Local Tax Unit Standard Alpha Letters L and I, attached).   
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