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February 17, 1959 
 
--- --- --- 
--- --- --- 
--- --- --- 
 
 Re: --- --- --- 
 
Dear Mr.: 
 

You will recall that during the preliminary hearing held on February 11, 1959, you were 
informed your client’s use of two busses purchased by him in Michigan did not fall within the local 
use tax exemption provided for public utilities in common carriers since the property was not used 
exclusively in common-carrier operations.   

 
Upon my return to Sacramento, I discussed sales and use tax Ruling 2205 with Mr. E. H. 

Stetson, Tax Counsel, and Mr. Bill Holden, and was informed that, since the ruling requires 
exclusive exempt type use, we are without authority to recommend deletion of the two busses from 
the measure of tax.   

 
It was determined, however, that the requirement of exclusive common-carrier use for an 

indefinite period places an undue hardship on persons in the common-carrier business, and that the 
ruling should, therefore, be interpreted to require exclusive common-carrier usage for the first six 
months following the purchase of the property.  I think you will agree that this is a reasonable test 
period.   

 
Since it was brought out at the hearing that the equipment in question was not used in 

charter service within ninety days after its purchase, we do not feel that we can recommend that 
your petition can be granted.  Along with our recommendation that the petition be denied, we are 
reserving for your client a Board hearing as per your request.  If you no longer desire said hearing, 
please complete the enclosed Waiver of Board Hearing form and return it to this office.   

 
Very truly yours, 
 
 
J. J. Delaney 
Assistant Counsel 
 

JJD:o’b 
Enc. 
 
cc: Oakland -- Auditing 
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