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•
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I am responding to your request for a legal opinion as to whether is required to
register as a feepayer under the Childhood lead Poisoning Prevention Act. For the reasons
discussed below, I conclude that is not required to pay the Childhood Lead Fee.

The facts, based on the materials you provided and my telephone consultation with
owner are as follows. . is in the business of applying a product known
as to decks, driveways, patios, etc. This coating, which is essentially a polyacrylic
mixture, is meant to waterproof, restore, and beautify existing surfaces. .. neither
manufactures nor distributes the coatings they apply. Therefore, . is a service
provider and is not liable for the fee even if' were considered to be an architectural
coating.

In my opinion, falls within the defInition of "architectural coating" provided by
Regulation 3301. It is a "product which is used as, or usable as, a coating applied to the ...exterior
surfaces of stationary stru'?tures and their appurtenances,... [and] to pavements." The
manufacturer or distributor of this product is required to register with us. According to the
printed materials, the coating is manufactured in California by \ The
manufacturer should be advised to apply for an exemption from DHS since the product does not
appear to contain or have historically contained lead.
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