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Waste Manifest Lacking a Board Account Number 

Prior to January 1, 1996, if hazardous waste was transported to a hazardous waste disposal site on a 
manifest which did not list a Board registration number, the disposal site operator was liable for the 
disposal fee unless it could be shown that the generator of the waste paid the fee directly to the Board. 
12/4/89 



Mr. Robert Frank 
Excise Tax Unit 

    December 4, 1989 

Janet Vining 
Legal Office 

Re: (Redacted), Inc. 

This is in response to your memorandum of October 16, 1989 concerning our discussion of amended 
manifests. We had concluded that, if a generator of hazardous waste was not registered at the time the
original manifest for the waste was submitted, but later registered, we would allow the disposal site 
operator to file a revised manifest including the registration number, thus relieving the operator from 
liability for the disposal fee for the waste. 

Upon reconsideration, I find your analogy to Sales and Use Tax Law to be apt. Therefore, if hazardous 
waste is transported to a disposal site on a manifest without a Board account number, the disposal site 
operator is liable for the disposal fee imposed pursuant to Section 25174.1 of the Health and Safety 
Code, unless it can be shown that the generator of the waste paid the fee directly to the Board. 

If (redacted) should return to the Board with a hazardous waste manifest for the waste in question that 
includes a Board registration number, its claim for a refund should still be denied unless it can show that 
the generator of the waste has already paid the disposal fee. 
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